Zaanstreek
slogan
Registreer
zaterdag, 01 september 2018 01:36

Brand in seniorencomplex Wormerveer

Brand in seniorencomplex Wormerveer Stefan Roode en Erik van Klaveren
01-09-2018 Wormerveer - In seniorencomplex de Amandelbloesem aan de Vinkenstraat in Wormerveer heeft vrijdagnacht brand gewoed. De brand brak rond middernacht uit en was vrij snel geblust, maar vanwege de forse rookontwikkeling moesten ongeveer tachtig bewoners hun appartement uit. Rond 2.00 gaf de brandweer het pand weer vrij en konden de bewoners terug naar appartement.

De brand heeft in de bijkeuken in de laagbouw van het complex gewoed. Volgens het bestuur was de oorzaak van de brand waarschijnlijk kortsluiting in de vriezer. In de laagbouw van het complex wonen ongeveer tachtig mensen, zo laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland weten. Omdat de rook nauwelijks is doorgedrongen tot de woontoren ernaast, is dat gedeelte van het complex niet ontruimd.

Of er gewonden zijn gevallen, is nog niet bekend. Wel is één bewoner onwel geworden en door medisch personeel opgevangen. Of dat een direct verband met de brand of de rookontwikkeling had, kan de woordvoerder nog niet zeggen.