West Friesland
slogan
Registreer
zondag, 03 februari 2019 06:44

Auto op de kop in sloot in Oostwoud; bijrijder overleden

Geschreven door
Auto op de kop in sloot in Oostwoud; bijrijder overleden Niels
03-02-2019 Oostwoud - In Oostwoud is zaterdagnacht een auto op de kop in een sloot beland. Een 18-jarige man uit Nieuwe Niedorp die in de auto zat, is overleden, meldt de politie. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.

De politie meldt dat de auto door onbekende oorzaak op de Broerdijk van de weg is geraakt en op de kop in de sloot terecht is gekomen. De auto werd bestuurd door een 19-jarige vrouw, ook afkomstig uit Nieuwe Niedorp. "De vrouwlijke bestuurder kon op eigen kracht het voertuig verlaten en heeft alarm geslagen", aldus een woordvoerder van de politie.

Met behulp van de hulpdiensten werd de bijrijder uit de auto gehaald, maar "hij is helaas aan zijn verwondingen overleden", aldus politiewoordvoerder Roderick de Veen. 

Een traumahelikopter werd ingevlogen om medische assistentie te verlenen, maar voor de man kwam deze hulp niet op tijd. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Of het ongeluk mogelijk het gevolg is van de gladheid, kon de politiewoordvoerder niet bevestigen. "Het team van de Verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de oorzaak."