Texel
slogan
Registreer
donderdag, 06 september 2018 22:59

Drugspand op Texel gesloten door burgemeester

06-09-2018 Den Burg - Een huis aan het Texelse Starkenburgh in Den Burg is donderdag voor zes maanden gesloten na de vondst van een grote hoeveelheid harddrugs. Ook is een 21-jarige man uit het dorp aangehouden op verdenking van drugshandel.

Diezelfde man werd al eerder veroordeeld als medekopstuk van een netwerk dat tienduizenden euro's aan drugs transporteerde van Den Helder naar Texel en het daar verhandelde. Hij was toen één van de elf verdachten. Drie zijn er veroordeeld. 

Het zou destijds gaan om voornamelijk om verhandling in cocaïne, maar ook ghb, amfetamine, speed, hasj, mdma en andere drugs. Er werd ook harddrugs verkocht aan minderjarigen. De politie tapte al geruime tijd zijn telefoon en ook hebben (minderjarige) personen bij de politie verklaard al jarenlang drugs te kopen bij de verdachte.

Afgelopen donderdag is op last van de burgemeester Michiel Uitdehaag van Texel een woning aan de Starkenburgh voor een halfjaar gesloten. Er lagen harddrugs en er zou drugs vanuit de woning worden verhandeld.