Noordkop
slogan
Registreer
zondag, 17 maart 2019 14:48

Twee mannen onwel in Den Helder; beide aangehouden

Twee mannen onwel in Den Helder; beide aangehouden Marcel Barriel
17-03-2019 Den Helder - De politie en brandweer zijn zondagmiddag uitgerukt voor een melding van twee mannen die bewusteloos in een auto zaten langs de Balgweg in Den Helder. Op hun aanhanger stonden verschillende vaten en kliko's waar een verdachte geur vanaf kwam. Het duo is aangehouden door de politie.

De politie denkt dat de mannen onwel zijn geraakt door een brandstof in een jerrycan die open was geraakt. Welke brandstof dit precies is, is onduidelijk. De brandweer is ingeschakeld om onderzoek te doen of er sprake is van een gevaarlijke stof. Zodra de hulpdiensten arriveerden, kwamen de mannen weer bij bewustzijn. Daarna zijn ze gecontroleerd door de aanwezige ambulance. Ze mankeerden niets.

Wat de stof precies is kan de woordvoerder niet zeggen. Wel kan hij kwijt dat er geen sprake is geweest van een gevaarlijke situatie voor de omgeving. Omdat de politie vermoedens heeft dat de mannen zich bezighielden met illegalen praktijken zijn ze zodra ze bijkwamen aangehouden en meegenomen naar het bureau. Waarom de mannen de bijzondere lading op hun aanhanger hadden geladen, is niet duidelijk.