Kennemerland
slogan
Registreer
maandag, 26 maart 2018 18:49

Winkeldieven aangehouden in Heemstede Groot nieuws

Geschreven door
Winkeldieven aangehouden in Heemstede NieuwsFoto
26-03-2018 Heemstede - De politie heeft maandagmiddag vier verdachten aangehouden na een winkeldiefstal aan de Binnenweg in Heemstede. Rond 15:45 uur zouden de vier mannen de winkeldiefstal hebben gepleegd, waarna middels Burgernet is opgeroepen om uit te kijken naar de verdachten. Zij zouden zich lopend richting de Lanckhorstlaan hebben begeven. Door het verspreide signalement zag een alerte getuige de mannen binnen 15 minuten lopen en schakelde direct de politie in. 
 
Agenten zijn met spoed naar de Zandvoortselaan gereden, waarde mannen liepen. De politie heeft ze staande gehouden en is na kort onderzoek overgegaan tot aanhouding. Een van de verdachte begon zich hevig te misdragen. Hij schold agenten uit en werkte fysiek tegen, waarop hij naar de grond is gewerkt. Gezien het aantal verdachten en de weerspannigheid zijn twee extra eenheden ter plaatse gekomen.

Alle mannen zijn naar het politiebureau overgebracht voor verder onderzoek. Bij het fouilleren van de verdachten zijn een fles drank en een mes aangetroffen. De fles is in beslag genomen als bewijsmateriaal. Een agent raakte lichtgewond bij de aanhouding als gevolg van het verzet.