Kennemerland
slogan
Registreer
dinsdag, 22 december 2020 07:35

Twee gewonden bij grote woningbrand in IJmuiden

Twee gewonden bij grote woningbrand in IJmuiden Inter Visual Studio
22-12-2020 IJmuiden - Bij een uitslaande woningbrand aan de Dennenstraat in IJmuiden zijn dinsdagochtend twee gewonden gevallen. Dat meldt NH Nieuws. Hoe ernstig de slachtoffers eraan toe zijn, is nog niet bekend, maar ze zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

De brand in de woning werd rond 6.00 uur vanochtend gemeld, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio Kennemerland in het NH-radioprogramma De Ontbijttafel weten.

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat de woonkamer in lichterlaaie stond, en dat één van de bewoners de woning al had verlaten en was opgevangen door buren. Een andere bewoner slaagde erin rond dat moment via de dakgoot naar de woning ernaast te kruipen en zichzelf zo in veiligheid te brengen.

De twee slachtoffers hebben in ieder geval rook binnengekregen en worden daarvoor in het ziekenhuis behandeld. Of er ook sprake is van brandwonden, is niet bekend.

Op foto's is te zien dat de woonkamer van de getroffen woning in lichterlaaie heeft gestaan. De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle. Er is enige tijd nageblust, om te voorkomen dat het vuur weer zou oplaaien.

Over de oorzaak is nog niets bekend, maar de brand heeft het huis in ieder geval tijdelijk onbewoonbaar gemaakt."De schade aan de woning is fors, de gevel is aangetast, de brand heeft flink huisgehouden daar", aldus de woordvoerder van de veiligheidsregio.