Kennemerland
slogan
Registreer
zaterdag, 25 september 2021 05:06

Schietincident in Haarlem: één gewonde

Schietincident in Haarlem: één gewonde Inter Visual Studio
25-09-2021 Haarlem - Zaterdagochtend omstreeks 2.00 uur heeft een schietpartij plaatsgevonden aan de Lange Veerstraat in Haarlem.

Één persoon is gewond geraakt bij een schietincident. Het slachtoffer is met onbekend letsel met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie had al snel meerdere verdachten in beeld; zij gingen rennen toen agenten arriveerden. De politie heeft daarop een waarschuwingsschot gelost en één verdachte aan weten te houden.
Een flinke brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier auto's verwoest aan het Burgplantsoen in Heerhugowaard. De melding van een autobrand kwam rond 1:00 uur binnen bij de meldkamer.

Brandweer Heerhugowaard schaalde bijna meteen op naar middelbrand omdat inmiddels al verschillende geparkeerde auto's vlam hadden gevat. Met meerdere eenheden wist de brandweer het vuur uiteindelijk te doven.

Het appartementencomplex naast de brand werd ontruimd vanwege de flinke rookontwikkeling. Brandstichting lijkt aannemelijk omdat meerder getuigen mensen gezien hebben zien wegrennen en wegrijden op een scooter. Zondag zal de technische recherche op de locatie onderzoek doen, daarom is de parkeerplaats nu afgezet met politielinten.