Kennemerland
slogan
Registreer
zaterdag, 29 februari 2020 14:28

Schade door brand Boesingheliede goed zichtbaar bij daglicht

Schade door brand Boesingheliede goed zichtbaar bij daglicht Inter Visual Studio / Rowin van Diest
29-02-2020 Boesingheliede - De dag na de verwoestende brand is de schade aan de loodsen goed zichtbaar. Twee loodsen gingen geheel in vlammen op, het enige wat daar nu nog van over is, is een hoop verwrongen staal. De omgeving van de loodsen is afgezet met politielint en agenten houden toezicht dat niemand het terrein betreedt. De politie zal nog onderzoek gaan doen naar de toedracht van de brand.

De brand werd vrijdagavond rond 20:45 uur ontdekt. Bij aankomst van de brandweer stond de eerste loods al geheel in lichterlaaie. Ondanks de inzet kon de brandweer niet voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen loods.

De brandweer is de hele nacht bezig geweest met het blussen van de brand. Pas rond 01:30 uur werd het sein brandmeester gegeven. De brandweer is daarna nog tot in de ochtend bezig geweest met het nablussen van de brand om het vuur volledig uit te krijgen.

Een aantal dagen eerder, in de nacht van zondag op maandag, ging er in de omgeving ook al een grote loods in vlammen op. Ook hier is de brandweer de hele nacht bezig geweest met het blussen van de brand.