Kennemerland
slogan
Registreer
zondag, 10 juni 2018 00:58

Politie houdt massale motorcontrole langs A4

10-06-2018 Rijsenhout - In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks half één hielden de Amsterdamse en Noord-Hollandse politie een grote actie langs de A4. De politie controleerde een groep van 700 tot 1000 motorrijders die een samenkomst hadden georganiseerd. Nadat ze op meerder plekken in Amsterdam hebben verzameld reden ze massaal naar de A4, bij het pompstation ter hoogteHaarlemmermeer, waar de politie een grootschalige controle uitvoerde. Deze groep motorrijders nam deel aan een zogenaamde ‘ride out’. Aanleiding voor de controle was dat tijdens eerdere ‘ride outs’ was gebleken dat men veel verkeersovertredingen beging.

Allemaal gecontroleerd
"Een controle op basis van de wegenverkeerswet," riep de politie via een megafoon. "Wij verzoeken u de rust te bewaren." De politie was met veel eenheden naar de parkeerplaats langs de snelweg uitgerukt. Als eerste werd de oprit, de enige uitgang, geblokkeerd. Daarna werden alle motorrijders in een rij gezet om vervolgens door een fuik te gaan. Hun namen werden opgeschreven en de papieren werden gecontroleerd.

Noodbevel
De burgemeester van Haarlemmermeer vond de overlast dermate erg dat er een noodverordening werd uitgegeven. Hiermee kon de politie de gehele bekende parkeerplaats inclusief restaurants afzetten en de motorrijders na controle direct sommeren de gemeente te verlaten.

Boetes
Meerdere onherkenbare politieauto's stonden langs de route naar de snelwegparkeerplaats. Zij constateerde overtredingen bij meerdere motorrijders. Deze bestuurders krijgen vanzelf bericht. Pas om half vier kon de politie de controle afronden en waren alle motorrijders gecheckt. Eén persoon werd aangehouden.