Kennemerland
slogan
Registreer
donderdag, 04 april 2019 16:09

Gewonde bij ongeval op kruising tussen afrit A9 en N232 in Lijden

Gewonde bij ongeval op kruising tussen afrit A9 en N232 in Lijden Rowin van Diest
04-04-2019 Lijnden - Twee auto's zijn donderdagmiddag hard met elkaar in botsing gekomen op de kruising van de afrit van de A9 en de Schipholweg (N232). Het ongeval vond rond half drie plaats.

Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter kwamen direct in actie om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben de inzittenden van de ambulance behandeld. Een van de bestuurders raakte flink gewond en moest voor verdere zorg overgebracht worden naar het ziekenhuis. De traumahelikopter landde op een naastgelegen stuk gras.

Tijdens het incident vond op de rijstrook ernaast ook nog een kop-staartbotsing plaats tussen vier voertuigen. De inzittenden van deze voertuigen raakten niet gewond, alleen hun voertuigen liepen blikschade op.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. Door het ongeval was de vanaf de A9 in beide richtingen de afrit naar de N232 afgesloten. Minstens twee automobilisten negeerde het rode kruis, zij zijn op de bon geslingerd.