Kennemerland
slogan
Registreer
woensdag, 29 mei 2019 03:32

Automobilist raakt te water langs A4

Automobilist raakt te water langs A4 Laurens Bosch
29-05-2019 Hoofddorp - Een man is in de nacht van dinsdag op woensdag met zijn auto te water geraakt langs de A4 bij Hoofddorp. Een getuige zag de automobilist rond 00.40 uur van de weg af raken en alarmeerde de hulpdiensten.

Omdat enige onduidelijkheid bestond over welke toerit naar de A4 het ging, hebben de hulpdiensten even moeten zoeken naar de locatie van het ongeval. De automobilist is van de weg geraakt, heeft een lantaarnpaal omver gereden en is te water geraakt. De auto was slechts met de neus in het water terecht gekomen. Met het hulpverleningsvoertuig van de brandweer is de auto gestabiliseerd en later uit het water getrokken. De bestuurder kon met de hulp van de brandweerlieden de auto verlaten. De man was aanspreekbaar en is nagekeken door het ambulancepersoneel. Hij bleek geen ernstige verwondingen te hebben opgelopen, maar is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Op het politiebureau zal nader onderzoek de aanwezigheid van strafbare feiten moeten uitsluiten.

Een berger heeft het voertuig uiteindelijk weggesleept. Rijkswaterstaat zal zorgen voor de reparatie van de verlichting.