Amsterdam-Amstelland
slogan
Registreer
zaterdag, 12 mei 2018 18:09

Zoekactie in Amsterdam na vermist wapen Groot nieuws

Geschreven door
12-05-2018 Amsterdam - De politie in Amsterdam is zaterdagmiddag met man en macht op zoek geweest naar een vuurwapen. Een agent was het pistool kwijtgeraakt bij een aanhouding.

Eerder die dag was de politie in actie gekomen vanwege een verkeersruzie tussen twee scooterrijders. Agenten hielden een verdachte aan. Vrij snel erna bleek dat er een dienstwapen was verdwenen.

Er werd door de politie een enorme klopjacht op touw gezet. Het wapen werd niet teruggevonden op de plek van de aanhouding. De zoektocht naar het wapen was vooral in de Aaf Bouberstraat in Amsterdam-Slotervaart. Rond 18.00 uur kwam daar een arrestatieteam in actie.

Het verloren pistool werd ergens anders in Amsterdam Nieuw-West in de bosjes teruggevonden. Onderzoek naar het serienummer wees uit dat dit inderdaad het pistool was dat verdween bij de verkeersruzie. Het is nog onduidelijk wie dit wapen heeft meegenomen. Naar deze verdachte wordt nu nog gezocht. Ook is niet duidelijk of het wapen is gestolen of dat de agent het heeft verloren en het daarna door iemand is meegenomen. Bij de woninginval door het arrestatieteam is niemand aangehouden.