Amsterdam-Amstelland
slogan
Registreer
woensdag, 27 juni 2018 22:50

Verdachte geschept door politiebus na achtervolging Groot nieuws

Geschreven door
Verdachte geschept door politiebus na achtervolging Remy Roosien
27-06-2018 Amsterdam - Agenten hebben woensdagavond tijdens een achtervolging een 15-jarige verdachte hard geraakt met hun busje. Dat gebeurde even na negen uur bij een complex aan de Cornelis Lelylaan in Amsterdam Nieuw-West. De jongeman raakte door de botsing bekneld tussen het busje en een hek van het complex.

Op beelden, gemaakt vlak na de aanrijding, is te zien dat de verdachte schreeuwend van de pijn in elkaar zakt. Volgens een woordvoerder van de politie is hij met beenletsel afgevoerd. Hij is na behandeling ingesloten.

De achtervolging werd ingezet nadat de jongen op de Andries Vierlinghstraat werd betrapt toen hij in de bosjes een bromfiets aan het demonteren was. Vermoed wordt dat de brommer gestolen is. Hij zette het op een rennen en werd ter hoogte van het complex Little Manhattan achterhaald door de agenten.

Toen hij plotseling voor de bus terechtkwam, is hij geschept en tegen het hek terechtgekomen. Dat gebeurde volgens een politiewoordvoerder omdat er niet tijdig gestopt kon worden en de bus doorschoot.