Amsterdam-Amstelland
slogan
Registreer
zaterdag, 21 juli 2018 23:54

'Te kleine' hennepplantage aangetroffen bij brandje in Amsterdam

Geschreven door
21-07-2018 Amsterdam - Zaterdagavond omstreeks elf uur is aan het Lou Jansenplein in Amsterdam een brand ontstaan in een portiekwoning.

Twee getuigen zagen aan de overkant van het plein een brand in een woning. "Ik pakte een emmer water en rende naar de woning," zegt de buurtbewoner. Zij probeerden te helpen, maar dat pakte iets anders uit. De kleine brand in de woning zorgde voor rookontwikkeling, die zij vervolgens inademde. De ambulance controleerde hen.

Hennep binnen limiet
In de woning werd een kleine hennepplantage aangetroffen. De aanwezigen werden daarop aangehouden. Een van hen moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht voor behandeling. De andere ongedeerde aanwezige zou met een transportbusje worden opgehaald. Maar toen de politie de kleine hennepplantage, die de brand heeft veroorzaakt, goed onder de loep nam, bleken het aantal planten binnen de limiet van 'vijf planten per persoon' te zijn. Een lamp boven de planten was ook geen reden om de mannen aan te houden. "Als we voor een verkeerd aangesloten lamp iemand moeten aanhouden, kunnen we 99% van de bevolking wel vervolgen," zegt de politie ter plekke. Er werd dus uiteindelijk niemand aangehouden.