Amsterdam-Amstelland
slogan
Registreer
maandag, 04 maart 2019 15:50

Politie schiet winkeldief in been in Amsterdam-Zuidoost Groot nieuws

Geschreven door
Politie schiet winkeldief in been in Amsterdam-Zuidoost Vivian Tusveld
04-03-2019 Amsterdam - De politie heeft maandagmiddag in Amsterdam-Zuidoost een winkeldief in zijn been geschoten. Even daarvoor had hij met geweld iets gestolen in een supermarkt aan de Harriët Freezerstraat. De melding kwam rond 14.30 uur binnen.

Toen de politie bij de supermarkt aankwam stond de verdachte buiten met een mes. Hij werd door agenten gesommeerd om te blijven staan. Maar in plaats van daar gehoor aan te geven, zette de man het op een lopen.

Agenten gingen achter de winkeldief aan en waarschuwde hem nog een paar keer. Toen hij niet wilde luisteren loste een agent een waarschuwingsschot en werd er geprobeerd de man met pepperspray tot stilstaan te dwingen. Ook dit lukte niet. Vervolgens wordt de man door een agent in zijn been geschoten.

Tijdens de achtervolging van de verdachte raakt ook een onschuldige omstander gewond, nadat ze onbedoeld wordt gebeten door een politiehond. De winkeldief is overgebracht naar het ziekenhuis. De rijksrecherche doet onderzoek naar het incident.