Amsterdam-Amstelland
slogan
Registreer
woensdag, 17 januari 2018 21:05

Man doodgeschoten in Amsterdam; mogelijke vluchtauto uitgebrand Groot nieuws

Geschreven door
Man doodgeschoten in Amsterdam; mogelijke vluchtauto uitgebrand Arjen Tushuizen
17-01-2018 Amsterdam - Bij een schietpartij in de Cornelis Springerstraat in Amsterdam is woensdagavond een man doodgeschoten. Vlak na de schietpartij is een brandende auto aangetroffen in Duivendrecht.
 
Vlak na zeven uur zou er geschoten zijn, getuigen maken melding van zeker vier schoten. Er is een tent geplaatst op de plaats waar het slachtoffer gevonden is, volgens buurtbewoners een man gekleed in een jas met bontkraag. De politie heeft inmiddels bevestigd dat de man aan zijn verwondingen is bezweken. 
 
Buurtbewoners vertellen verder dat het gaat om een jongen uit de buurt. Volgens Het Parool is het slachtoffer de crimineel Annass el Ajjoudi, een man die zou behoren tot de groep rond bekende topcriminelen Benaouf A. en Houssine A. 
 
Bus met schuifdeur
Er wordt gezocht naar een tengere man met een zwarte muts en een zwarte jas. Hij zou gevlucht zijn in een wit-grijze bus met een schuifdeur.
 
Vlak na de schietpartij is een brandende auto is aangetroffen op de Buitensingel in Duivendrecht. Het lijkt de bestelbus te zijn waar naar gezocht werd maar dat moet nog vastgesteld worden.