Amsterdam-Amstelland
slogan
Registreer
woensdag, 23 mei 2018 05:01

Knotsgekke achtervolging door Amsterdam; man springt in 't IJ Groot nieuws

Geschreven door
23-05-2018 Amsterdam - In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks drie uur vond er een achtervolging plaats door het centrum van Amsterdam. De automobilist moest uiteindelijk uit het IJ worden gevist.

De bestuurder negeerde een stopteken op het Damrak. Politiemensen wilde een routinecontrole uitvoeren, maar de automobilist ging er razendsnel vandoor. De achtervolging ging verder over de Prins Hendrikkade, naar de Kattenburgerkade, vervolgens de Piet Heinkade en eindigde bij Amsterdam Centraal.

Keren in de tunnel 
Toen de automobilist met de politie op zijn hielen Amsterdam Centraal Station naderde besloot hij de wegafzetting te negeren. "Hij ging tussen de schildjes door en kwam in tegenstelde richting uit de tunnel," zegt verkeersregelaar Rick die aanwezig was vanwege de werkzaamheden in de tunnel. De bestuurder crashte vervolgens tegen een betonnen afzetting waarna hij te voet verder ging.

Vluchten via het IJ
Nadat hij zichzelf had klemgereden in de afzetting gaf de vluchtende automobilist nog niet op. Hij ging te voet verder en achter het station besloot hij het water in te duiken. Gelukkig waren de politiehelikopter en politieboot in de buurt, maar de man wilde geen hulp. Pas na een halfuur kon de man uit het ijskoude water worden gehaald toen de schippers van de politieboot hem wisten 'aan te haken' met een haak.