Amsterdam-Amstelland
slogan
Registreer
zondag, 21 februari 2021 21:28

Groot feest in Vondelpark Amsterdam, politie grijpt in

Groot feest in Vondelpark Amsterdam, politie grijpt in Inter Visual Studio
21-02-2021 Amsterdam - Nadat het de hele dag al druk was in het Vondelpark, is er zondag aan het begin van de avond een groot feest ontstaan. Dat meldt AT5. De coronamaatregelen werden niet nageleefd. Rond 20.00 uur ging een groot deel van de groep weg en een kwartier later reden ruim tien politiebusjes het park in. Daarna is bijna iederen vertrokken.

Volgens een aanwezige waren er rond 19.00 uur zeker vijfhonderd mensen aanwezig. 'In de middag was er politie. Maar die zijn weggegaan en sindsdien geen politie meer gezien.'

Het ging voor een deel om activisten die eerder vandaag van het Museumplein werden gestuurd, maar er waren ook heel veel jongeren bij. Ook werd er lachgas gebruikt.

Een woordvoerder van de politie zei rond 19.30 uur tegen AT5 dat het feest 'onnacceptabel' was. 'We bereiden ons nu voor om daar naartoe te gaan en roepen mensen op om nu weg te gaan.' Een halfuur na die oproep en het bericht op AT5 bleek dat veel jongeren eieren voor hun geld kozen en vrijwillig vertrokken.

Rond 20.15 uur kwam er een groot aantal agenten het park in om op te treden tegen de overgebleven feestvierders. Bij het zien van de politiewagens koos bijna iedereen er voor om zelf te vertrekken. Het park was daardoor rond 20.20 uur grotendeels leeg.

De politie heeft de afgelopen weken al een aantal keer feesten beëindigd in het Vondelpark.