Amsterdam-Amstelland
slogan
Registreer
vrijdag, 08 mei 2020 22:59

Gewonden bij steekpartij Amsterdam; politie massaal aanwezig

Gewonden bij steekpartij Amsterdam; politie massaal aanwezig Inter Visual Studio / Stefan Roode
08-05-2020 Amsterdam - Bij een steekpartij op de Molukkenstraat zijn vrijdagavond rond 20:00 uur twee personen gewond geraakt. De situatie in de straat bleef daarna nog enige tijd onrustig.

Volgens een woordvoerder van de politie was er een vechtpartij tussen vier personen op straat ontstaan, waarbij ook gestoken is. De twee slachtoffers zijn gewond geraakt aan hun hand en rug.

Op foto's van omstanders is te zien dat de politie massaal is uitgerukt. 'De hele straat is uitgelopen en geblokkeerd door ruim tien politievoertuigen', laat een omstander weten. Ook de politiewoordvoerder spreekt van een 'enorme oploop van publiek'. 'Het is een 'assistentie collega' geworden, zodat er meer politie ter plaatse kon komen, om de situatie tot rust te manen.'

De omstander zegt dat agenten de afzetting wilden verruimen, maar dat dat niet lukte vanwege de omstanders. Ook zouden omstanders, mogelijk familieleden van een van de slachtoffers, hebben geprobeerd door de afzetting heen te komen. Hij noemt het een 'bizarre situatie'.

'Er is heel veel volk op de been, dat klopt', zegt de politiewoordvoerder. 'Dat maakt zo'n situatie heel chaotisch. Wij zijn er juist weer om het overzicht te creëren.'

De gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Drie van de vier betrokkenen zijn opgepakt. 'Wat iedereen gedaan heeft zal uit onderzoek moeten blijken', zegt de woordvoerder.

Rond 21:00 uur vloog er nog een politiehelikopter boven de wijk.