Amsterdam-Amstelland
slogan
Registreer
zondag, 13 mei 2018 03:17

Brandende scooter veroorzaakt schade aan kerk in Amsterdam Groot nieuws

Geschreven door
13-05-2018 Amsterdam - In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks kwart voor twee hoorden bewoners van het Mellingenhof in Amsterdam-Zuidoost een 'knisperend geluid'. Toen zij naar buiten kijken zagen zij vlammen onder de overkapping van de kerk uit komen. De brandweer vond de brandhaard; een scooter, zo bleek nadat de brand geblust was. Doordat deze onder een overkapping staat sloegen de vlammen tegen het plafond van de overkapping en wist de brand zich naar binnen te werken, in de Afrikaanse Kerk.

Pastoor niets gemerkt
Toen de brandweer het de kerk doorzocht vonden zij een slapende man. De pastoor lag boven in de kerk te slapen en heeft de herrie niets meegekregen. "Ik slaap boven. Daar is het afgesloten," zegt hij terwijl hij naar de eerste verdieping wijst. De brandweer vond de man. Hij wist nog niets van de brand en heeft de schade nog niet kunnen bekijken. De brand komt voor de zondagdienst wel erg ongelegen, zo laat hij weten.

Brandstichting
De politie neemt de scooter in beslag en gaat uit van brandstichting. In de loop van de dag zal de forensische opsporing onderzoek ter plekke gaan doen. Een signalement van een vermoedelijke verdachte(n) kon de politie nog niet geven.