Amsterdam-Amstelland
slogan
Registreer
vrijdag, 09 maart 2018 23:54

Brand in restaurant en stroomhuisje op Rembrandtplein Groot nieuws

Geschreven door
09-03-2018 Amsterdam - Vrijdagavond om half elf ging het weer mis. De stad had net grotendeels zijn stroom teruggekregen toen er brand ontstond in het stroomhuisje op het Rembrandtplein in Amsterdam. Twee uur later moest de brandweer een brand blussen bij Jantjes Verjaardag, dat loodrecht aan het Rembrandtplein aan de Reguliersdwarsstraat ligt.

Uitgaansgebied
Wijk De Pijp en rond het Rembrandtplein hebben de woningen, winkels en uitgaansgelegenheden nog steeds geen stroom. De eerste brand in het stroomhuisje gooide roet in het eten. Deze brand is vermoedelijk ontstond na 'piekstroom' toen de elektriciteit er weer op werd gezet. Er raakte hierbij niemand gewond en de brandweer kon de situatie snel meester worden. De horeca-eigenaren namen geen halve middelen en bestelden noodaggregaten om dit weekend wel te kunnen werken.

Gevaar
Na middernacht kwam er rook uit de club Jantjes Verjaardag in de Reguliersdwarsstraat. De zaak was, net als de andere horeca, dus er was niemand aanwezig. Dat er nog gevaar is door de grootschalige stroomproblemen in de binnenstad was reden genoeg disciplinair te beslissen dat de noodaggregaten niet mochten worden aangesloten, zo laat de politie weten. De exacte oorzaak van de brand is niet duidelijk, maar de brandweer bevestigt dat het gebeurde tijdens 'schakelwerkzaamheden' aan het stroomnetwerk. Jantjes Verjaardag heeft veel schade opgelopen.