Amsterdam-Amstelland
slogan
Registreer
woensdag, 22 augustus 2018 20:53

Amsterdammer overleden na aanhouding Groot nieuws

Geschreven door
Amsterdammer overleden na aanhouding Arjen Tushuizen
22-08-2018 Amsterdam - De Rijksrecherche doet onderzoek naar de dood van een 32-jarige Amsterdammer. Hij overleed na zijn aanhouding in de Van Ostadestraat.

Rond 14.45 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een vechtpartij op de Van Ostadestraat. Getuigen vertelden dat een 18-jarige vrouw kort voor de vechtpartij in haar rug was gestoken. Ze kwam er met lichte verwondingen vanaf. Een 41-jarige man besloot de belager van het slachtoffer op te zoeken. Hij sloeg de man vervolgens met een hard voorwerp op zijn hoofd, zo melden omstanders, en werd daarom opgepakt door de politie. 

De man met de hoofdwond werd ook gearresteerd, maar daar verzette hij zich hevig tegen. Op een gegeven moment viel de hartslag van de man weg. Hij werd daarom gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed. Om de doodsoorzaak van de 32-jarige Amsterdammer vast te stellen, is er een onderzoek ingesteld. Het onderzoek wordt door de Rijksrecherche uitgevoerd, om de objectiviteit ervan te waarborgen.