Groot Alkmaar
slogan
Registreer
vrijdag, 01 juli 2016 14:39

Vernieling en mishandeling in Alkmaar

Geschreven door
01-07-2016 Alkmaar - Afgelopen weken heeft de politie van Alkmaar onderzoek gedaan naar de mishandeling van enkele burgers en vernielingen aan het politiebureau in De Mare.

Er zijn politieagenten vrij gemaakt om een onderzoeksteam te formeren naar aanleiding van deze twee incidenten. Op 11 mei zijn twee jongemannen uit Alkmaar bij winkelcentrum De Mare mishandeld door twee jongeren uit Alkmaar nadat zij politieagenten hielpen bij de aanhouding van een 17-jarige vriend van de verdachten. Deze jongen werd aangehouden wegens het beledigen van politiemensen. De verdachten, beiden 16 jaar, hebben de mishandeling inmiddels bekend. Een van hen had een ploertendoder in zijn bezit, deze is in beslaggenomen.
 In de  Luilaknacht (zaterdag 14 mei) zijn diverse vernielingen gepleegd aan het politiebureau in De Mare. Er zijn verschillende muurplaten vernield en een raam ingegooid. Hiervoor zijn zes jongeren in de leeftijd van 15 tot 23 jaar uit Alkmaar, aangehouden. De schade wordt op deze jongeren verhaald.