Groot Alkmaar
slogan
Registreer
zaterdag, 21 mei 2016 10:45

Rookmelder? Gehoorapparaten uit

Geschreven door
21-06-2016 Castricum - Zaterdagochtend om 8:32 uur is de brandweer met spoed uitgerukt naar de Rollerusstraat in Castricum voor een vermoedelijke binnenbrand.

De buren hoorden een rookmelder afgaan en probeerde aan te bellen, maar omdat de bewoonster niet goed hoort reageerde ze niet. Hierop hadden ze besloten om 112 te bellen om geen enkel risico te nemen omdat ze ook een witte waas zagen binnen. De brandweermannen die snel ter plaatse waren zijn via de achterkant over de schutting gegaan met behulp van een lader, omdat de achterdeur op een kier stond, konden ze zo de woning binnentreden.

Binnen troffen ze boven de bewoonster aan die gewoon thuis was. En verklaarde dat er wel wat eten aangebrand was, maar dat er niks aan de hand meer was omdat ze dit zelf had opgelost. Ze had wel een piep toon gehoord maar ze dacht dat dit was van een lege batterij van haar gehoorapparaten die ze daarom uit had gedaan en dat ze toen de piep meer hoorde. Zodoende was de rookmelder gewoon door blijven piepen. De brandweerlieden hebben haar dan ook het advies gegeven om rookmelders aan te schaffen met een flits functie zodat deze meer op valt voor mensen met gehoorproblemen. De gealarmeerde ambulance hebben de mevrouw ook even nagekeken maar hoefde voor de rest niet in actie te komen. Hun waren uit voorzorg mee gestuurd met de brandmelding door de alarmcentrale