Groot Alkmaar
slogan
Registreer
woensdag, 17 juni 2020 08:24

Jongen (18) meerdere keren gestoken bij straatroof Castricum

Jongen (18) meerdere keren gestoken bij straatroof Castricum Inter Visual Studio / Pascal Fielmich
17-06-2020 Castricum - Een 18-jarige jongen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag zwaargewond aangebeld bij een woning in de Gasstraat in Castricum. Dat meldt NH Nieuws. Het slachtoffer bleek kort daarvoor bij een straatroof nabij archeologiecentrum Huis van Hilde meerdere keren te zijn gestoken. De politie heeft inmiddels twee minderjarige verdachten aangehouden. 

Uit politieonderzoek is inmiddels gebleken dat het slachtoffer op een scooter reed en aan de westzijde van het station werd tegengehouden door vier jongens. Zij eisten zijn waardevolle bezittingen op, maar die gaf hij niet af. Hij liet z'n scooter vallen en rende weg, maar werd onderweg overmeesterd en meerdere keren gestoken.

Nadat de aanvallers van de man uit het zicht waren verdwenen, is hij naar de woning in de Gasstraat gelopen. De bewoners hebben de hulpdiensten gealarmeerd. Behalve een ambulance kwam ook een traumateam ter plaatse.

Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met hem gaat, is niet bekend. Zijn scooter bleek niet meer te liggen op de locatie waar hij hem had achtergelaten, maar werd in de loop van de nacht wel teruggevonden. De politie heeft twee minderjarige verdachten aangehouden in verband met de zaak.