Groot Alkmaar
slogan
Registreer
maandag, 19 oktober 2020 08:17

Grote brand veroorzaakt schade aan Carpetright-vestiging Beverwijk

Grote brand veroorzaakt schade aan Carpetright-vestiging Beverwijk Inter Visual Studio / Niels Folkers
19-10-2020 Beverwijk - In het filiaal van Carpetright aan de Parallelweg in Beverwijk is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken. Er is grote schade aan het pand ontstaan, de brandweer is massaal ingezet. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Bij de brand, die rond 04.30 uur onder controle was, kwam veel rook vrij. In verband met de vrijgekomen rook werd een NL-Alert uitgestuurd.

Voorbijgangers hoorden een knal en alarmeerden rond 1 uur ’s nachts de brandweer. Bij aankomst was de brand al volledig ontwikkeld, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Hij bevestigt dat er een kleine, korte explosie plaatsvond. ,,Dat is ook te zien aan de schade aan het gebouw, maar het is nog onduidelijk of dat de oorzaak van de brand is geweest.”

De voorkant van het gebouw raakte zwaar beschadigd. Er lag veel glas op straat. De brandweer probeerde overslag te voorkomen naar het partycentrum dat verband heeft met de vloerenwinkel en de naastgelegen telefoonzaak. Het is nog onduidelijk of die zaken beschadigd zijn.