Gooi en Vechtstreek
slogan
Registreer
woensdag, 10 juni 2020 06:13

Vlammenzee veroorzaakt paniek in Hilversumse wijk

Vlammenzee veroorzaakt paniek in Hilversumse wijk Inter Visual Studio / Jan Peter Otto
10-06-2020 Hilversum - In de nacht van dinsdag op woensdag is de Hilversumse woonwijk Kerkelanden opgeschrikt door een heftige brand. Omstreeks 00:30 uur merkten bewoners van het Augustinushof in de Hilversumse woonwijk Kerkelanden de vlammen op. 'Ik hoorde een klap en zag door het raam een flinke vlammenzee. Ik heb mijn vrouw wakker gemaakt en de brandweer gebeld', vertelt een geschrokken buurman.

De brand woedde in een geparkeerde auto en breidde zich razendsnel uit. Het zorgde voor veel onrust bij de omwonenden.

Toen de toegesnelde brandweerlieden uit Loosdrecht ter plaatse kwamen, had de vlammenzee zich al verspreid naar de werkbus die naast de auto geparkeerd stond. Ook was het vuur al overgeslagen naar de schutting van de woning naast de auto en een garagebox raakte licht beschadigd.

Omdat de naastgelegen woning al was aangestraald, schaalde de brandweer snel op naar middelbrand, waardoor extra brandweereenheden uit 's-Graveland zich naar de plek des onheils spoedden. Gelukkig kon de brandweer na aankomst snel de uitbreiding van de brand tegengaan. De spuitgasten uit Loosdrecht concentreerden zich op de vlammen, terwijl de collega's uit 's-Graveland zich met de woning bezighielden. Gelukkig was hier niemand thuis en kon de woning worden gered van de vlammen. Wel stond de woning vol met rook. De woning is door de brandweer gecontroleerd en geventileerd.

De schrik in de Hilversumse straat zit er goed in. De afgelopen tijd ondervindt de Hilversumse wijk veel last van overlast. Onduidelijk is hoe het vuur is ontstaan. Omdat brandstichting niet wordt uitgesloten, neemt de politie de zaak in onderzoek.