Gooi en Vechtstreek
slogan
Registreer
zondag, 24 januari 2021 07:12

Veel schade bij grote brand in woonboerderij in Loosdrecht

Veel schade bij grote brand in woonboerderij in Loosdrecht Inter Visual Studio / Jan Peter Otto
24-01-2021 Loosdrecht - In de nacht van zaterdag op zondag is er rond 02.45 uur brand ontstaan in een woonboerderij aan de Oud-Loosdrechtsedijk in Loosdrecht. In de boerderij zat naast een woning een Bed & Breakfast, waar het vuur vermoedelijk is begonnen gevestigd.

Op het moment dat de brand uitbrak waren er in de bed&breakfast zes jongens aanwezig, vier van hen lagen op dat moment te slapen. Nadat iedereen was wakker gemaakt en de brandeer was gewaarschuwd, probeerde de jongens het vuur nog zelf te blussen, echter breidde het vuur zich te snel uit. Toen de brandweer aankwam, hadden de jongens, en de eigenaresse die ook in het pand aanwezig was, gelukkig al veilig buiten kunnen komen. Enkele van hen zijn nog wel door de ambulancebroeders gecontroleerd maar hoefde gelukkig niet mee naar het ziekenhuis.

Omdat de vlammen al snel via het dak naar buiten sloegen, werd er al snel opgeschaald naar grote brand. Ook werden de Rietenkap specialisten uit Laren en Blaricum opgeroepen, dit omdat er onder het pannendak nog een laag riet zag. Zij hebben aan weerszijde van het dak een zogenaamde "stoplijn" gecreëerd door het dak weg te zagen, zo kon het vuur dat zich voornamelijk in het dak bevond zich niet verder uitbreiden.

Rond 05.30 uur was het vuur onder controle en konden de eerste brandweereenheden huiswaarts keren. Het vermoeden bestaat dat de brand ontstond door kortsluiting. Team Brandonderzoek (TBO) zal onderzoek verrichten om de oorzaak te achterhalen. De boerderij raakte door de brand zwaar beschadigd, gelukkig kon de brandweer voorkomen dat het pand tot de grond toe afbrandde.