Gooi en Vechtstreek
slogan
Registreer
zaterdag, 22 december 2018 04:01

Twee verdachte autobranden kort na elkaar in Hilversum

Geschreven door
Twee verdachte autobranden kort na elkaar in Hilversum Jan Peter Otto
22-12-2018 Hilversum - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er in Hilversum kort na elkaar twee auto's in brand gevlogen. Even na half twee kwam er bij de meldkamer een melding binnen dat er op de hoek van de Berlagelaan en de Vingboonstraat in Hilversum-Noord een auto in brand stond.

Razendsnel optreden van de brandweer kon voorkomen dat de auto volledig uitbrandde, wel is de schade aanzienlijk. Volgens de brandweer is het vuur begonnen bij het rechter voorportier. De auto zal worden afgesleept voor onderzoek.

Tweede brand
Ongeveer drie kwartier later ging even verderop aan de Reigerstraat ook een auto in vlammen op. Gelukkig was ook hier de brandweer snel ter plekke en kon worden voorkomen dat de auto samen met de persoonlijke eigendommen van de bestuurder volledig verloren ging. Ook deze brand lijkt aan de voorkant van de auto te zijn ontstaan.

Of beide branden met elkaar in verband staan en of er sprake is van brandstichting is op dit moment niet duidelijk. De Forensische Opsporing van de politie gaat de zaak onderzoeken.