Gooi en Vechtstreek
slogan
Registreer
donderdag, 22 april 2021 23:54

Politie schiet autoband lek bij achtervolging in Bussum

Politie schiet autoband lek bij achtervolging in Bussum Inter Visual Studio / Judith van Dijkhuizen
22-04-2021 Bussum - De politie heeft donderdagavond bij een achtervolging door een Bussumse woonwijk een autoband lekgeschoten. Dat meldt de Gooi en Eemlander. De bestuurder van de auto is daarna opgepakt op de Waltherlaan.

Rond 22.00 uur zagen agenten een auto rijden die na het veroorzaken van een ongeluk op de Nieuwe Hilversumseweg was doorgereden. ,,We zochten deze meneer omdat hij eerder op de dag tegen meerdere auto’s en de gevel van een woning was aangereden’’, zegt een woordvoerster van de politie. In Bussum vertoonde de bestuurder opnieuw gevaarlijk rijgedrag. De politie probeerde hem daarom tot stoppen te manen. ,,Hij reed als een dolle. Echt een gevaar voor de samenleving’’, aldus de woordvoerster tegenover de Gooi en Eemlander.

De man negeerde stoptekens van de politie en reed roekeloos door de woonwijk, in de buurt van de Lothariuslaan en de Hildegondestraat. Op dat moment besloten de agenten om een band van de vluchtende auto lek te schieten. Dit lukte na het lossen van meerdere schoten, waarop de automobilist de controle verloor en crashte. Even later kon de 35-jarige man uit Bussum worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en zit op dit moment vast.

Forensische opsporing is nog een tijd bezig geweest om onderzoek te verrichten. Een berger heeft de auto, die behoorlijk beschadigd raakte, weggesleept.