Gooi en Vechtstreek
slogan
Registreer
zondag, 23 mei 2021 20:08

Mogelijke handgranaat aangetroffen bij woning in Hilversum

Mogelijke handgranaat aangetroffen bij woning in Hilversum Inter Visual Studio / Judith van Dijkhuizen
23-05-2021 Hilversum - Bij een woning aan de Distelmeent in de Hilversumse Meent is zondag een mogelijk explosief aangetroffen. Dat meldt NH Nieuws. De politie doet momenteel onderzoek en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het 'voorwerp' weggehaald. De burgemeester heeft de woning gesloten om de veiligheid en de leefbaarheid van de buurt te herstellen.

De politie kreeg vanmiddag een melding van het mogelijke explosief en even later werd het gevonden bij een huis aan de Distelmeent. De buurt is korte tijd afgesloten geweest voor bewoners. Uit het onderzoek van de EOD moet blijken om wat voor voorwerp het gaat.

De Forensische Opsporing is ook opgeroepen om onderzoek te doen. Er wordt gekeken naar wat er precies gebeurd is en wie het voorwerp heeft neergelegd. Daarbij onderzoekt de politie alle scenario's. De politie roept getuigen op zich te melden.

Burgemeester Charlie Aptroot heeft direct ingegrepen en de woning gesloten. Hij heeft deze maatregel genomen om de veiligheid en leefbaarheid van de buurt te herstellen. Daarnaast is de wijk deels afgezet en omstanders worden op afstand gehouden. Nu het voorwerp is weggehaald, verwacht de woordvoerder van de gemeente dat de bewoners snel weer naar binnen mogen.