Gezocht
slogan
Registreer
maandag, 30 april 2018 08:10

Gezin in woning overvallen

Geschreven door
Laatste update:
Zaaknummer:
2017142005
Datum delict:
Plaats delict:
Weesp

Drie mannen die zich voordoen als politieagenten overvallen een gezin in een huis aan de Achtergracht. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!


Omschrijving

Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van AVRO's Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 1 mei 2018.

Het gebeurt in de nacht van 12 op 13 mei 2017. De overvallers breken de voordeur open en lopen linea recta naar de ouderslaapkamer.

Hennep

Als de bewoonster en haar vriend wakker schrikken, roepen de indringers dat zij ‘van de politie’ zijn. Ze hebben vuilniszakken bij zich en vragen dwingend naar “de plantjes”. Kennelijk verwachten ze dat in de woning hennep wordt verbouwd, maar dat is niet het geval.

Bedreiging met machete

Eén van de daders heeft een groot kapmes, een machete, waarmee hij voortdurend dreigt. Daarnaast worden de slachtoffers geïntimideerd doordat zij, in het donker in hun eigen slaapkamer, met zaklampen in het gezicht worden geschenen.

Gestolen spullen

De overvallers nemen een Samsung smartphone en een elektrische gitaar mee en twee verzamelaarsmunten: een gouden vijfje en een zilveren tientje. De gitaar wordt verderop in de straat aangetroffen, maar de andere eigendommen zijn tot op heden niet teruggevonden.

Beschrijving van één dader

De slachtoffers hebben maar één van de daders goed genoeg kunnen zien om hem te kunnen beschrijven. Deze man bleef dreigend bij het bed staan terwijl zijn handlangers het huis doorzochten.

Zijn signalement luidt:

 • jongeman
 • getinte huidskleur
 • leeftijd vermoedelijk tussen 20 en 25 jaar
 • lengte circa 1,90 meter
 • slank postuur
 • droeg donkere kleding
 • had Nike sportschoenen aan
 • droeg een pet met het witte opschrift ‘Police’.

Overeenkomsten met overval in Almere

De recherche doet bij het onderzoek naar deze zaak ook onderzoek naar een overval op een woning aan de Panterweg in Almere 's avonds op 23 maart 2018. Toen kwamen twee mannen daar een woning binnen. Eén van hen was een nep-agent met een heel echt lijkend politieuniform aan. Zijn handlanger bedreigde de bewoners met een vuurwapen.

In beide overvallen is het vermoeden dat de daders bij de verkeerde woning waren en dachten een specifieke buit te kunnen bemachtigen. In Almere ging dat om een kluis, in Weesp om een hennepkwekerij. In beide gevallen waren die niet in de woning aanwezig.

Bij beide overvallen lieten de daders zich niet door hun eigen vergissing ervan weerhouden het huis te doorzoeken.


Vragen

 • Heeft u een idee welke woning de daders op het oog hebben kunnen gehad?
 • Wie heeft sinds 13 mei 2017 het gouden vijfje of het zilveren tientje gezien? Zijn die u misschien te koop aangeboden?
 • Wie heeft een idee wie de daders zijn? Heeft u wellicht iemand over de woningoverval horen spreken of komt het signalement u bekend voor?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van . Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.