Gezocht
slogan
Registreer
woensdag, 13 februari 2019 11:22

Brandstichting in winkelcentrum Schalkwijk

Geschreven door
Laatste update:
Zaaknummer:
2018250334
Datum delict:
Plaats delict:
Haarlem

Op 30 december werd in winkelcentrum Schalkwijk brand gesticht in een toilet van een broodjeszaak aan het Floridaplein. Die zondagmiddag rond 15 uur waren er veel mensen die inkopen deden voor oud- en nieuw. 


Omschrijving

Na de brandstichting ging de dader, vermoedelijk een minderjarige jongen, er vandoor. De brand werd ontdekt door een bezoeker die vervolgens alarm sloeg. Het complete winkelcentrum werd ontruimd vanwege de rook. De broodjeszaak liep veel rook en waterschade op. De schade voor de getroffen winkeliers, door misgelopen inkomsten, loopt in de tienduizenden euro’s.

Vermoedelijk was de jonge dader niet alleen en stond er buiten een vriendje op hem te wachten. Van beide jongens heeft de politie duidelijke beelden. Deze worden echter (nog) niet getoond omdat het gaat om minderjarigen gaat. Als de zaak niet wordt opgelost , zullen de beelden alsnog naar buiten worden gebracht. Beide jongens worden daarom opgeroepen zich te melden bij de politie.


Vragen

Signalement verdachte:

De jongen had kort donker haar en droeg een opvallende blauwe jas die lijkt op een jas van het merk Napapijri. Hij droeg een donkerkleurige sportbroek met witte strepen aan de zijkanten van het bovenbeen en donkerkleurige sportschoenen met witte zolen.

Mensen die meer weten over de brandstichting of weten wie de jongen is met de opvallend blauwe jas, of mensen die getuigen zijn geweest van de brand maar nog niet hebben gesproken met de politie , kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.