Gezocht
slogan
Registreer
dinsdag, 05 maart 2019 08:01

Straatroof Loenermark

Laatste update:
Zaaknummer:
2018209693
Datum delict:
Plaats delict:
Amsterdam

De politie is op zoek naar twee mannen die ervan worden verdacht op maandagmiddag 15 oktober een straatroof te hebben gepleegd aan Loenermark in Amsterdam-Noord.


Omschrijving

Rond 14.00 uur loopt het 78-jarige slachtoffer op Loenermark. Eén persoon op een scooter rijdt langs haar en op een gegeven moment wordt ze ook ingehaald door een rennende jongen. De bestuurder van de scooter stopt en roept iets naar de rennende jongen, het slachtoffer hoort niet wat hij roept. Hierop draait de jongen zich om en rent terug. Het slachtoffer loopt ondertussen rustig verder. Opeens hoort zij voetstappen achter zich en de jongen rent opnieuw langs haar. De jongen stopt dan voor haar neus en trekt uit het niets verschillende kettingen van haar nek. Daarna stapt de jongen achterop bij de bestuurder van de scooter en samen rijden ze weg. Het slachtoffer blijft geschrokken achter.

Van de verdachten is het volgende signalement bekend:

Verdachte 1 (deze verdachte trok de kettingen van de nek van het slachtoffer)
- Man
- 20-30 jaar oud
- Rond de 1.75 meter lang
- Licht getinte huidskleur
- Slank tot normaal postuur
- Zwart kort haar
- Zwarte, sportieve kleding
- Zwart jasje met lange mouwen, zonder capuchon
- Zwarte trainingsbroek
- Lichte sportschoenen

Verdachte 2 (deze verdachte bestuurde de scooter)
- Man
- Iets ouder dan verdachte 1
- Licht getinte huidskleur
- Fors/ flink postuur
- Zwarte kleding met witte strepen over de zijkant van de armen en benen
- Zwarte sportschoenen met een witte zool


Vragen

De verdachten zijn vastgelegd op camerabeelden. Het rechercheteam wil graag weten wie dit zijn. Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.