Gezocht
slogan
Registreer
zaterdag, 20 oktober 2018 13:53

Ramkraak kledingwinkel Van Baerlestraat

Geschreven door
Laatste update:
Zaaknummer:
2018205446
Datum delict:
Plaats delict:
Amsterdam

De politie is op zoek naar twee verdachten die op de vroege woensdagochtend 10 oktober een ramkraak hebben gepleegd bij een kledingwinkel aan de Van Baerlestraat.


Omschrijving

Rond 05:00 uur komt een auto aanrijden bij de winkel en probeert door één van de etalageruiten te rijden. Dit lukt niet en de auto rijdt achteruit om het direct daarna nog een keer te proberen bij de andere etalageruit. Deze poging lukt wel en als de auto in de winkel tot stilstand is gekomen, komt een verdachte uit de auto. Deze verdachte breekt door het raam van de bijrijder en valt op de grond. Ondertussen is een scooter geparkeerd voor de winkel. De bestuurder van deze scooter, de tweede verdachte, wurmt zich ook door het gat van de etalageruit. Deze verdachte heeft zogenaamde big shoppers (grote boodschappentassen) bij zich. Beide verdachten verlaten –met moeite- het pand en nemen grote hoeveelheden kleding mee naar buiten.

De verdachten zijn vastgelegd op camerabeelden. Het signalement van de eerste verdachte:
-man;
-slank postuur;
-donkerkleurige jas met capuchon op zijn hoofd;
-droeg een donkerkleurige cap;
-donkerkleurige skinny jeans;
-donkerkleurige schoenen;
-donkerkleurige handschoen;
-droeg een gezichtsmasker.

Het signalement van de tweede verdachte:
-man;
-stevig postuur;
-donkerkleurige gewatteerde jas met horizontale gestikte banen;
-donkerkleurige sweater of vest met capuchon op zijn hoofd;
-donkerkleurige trainingsbroek;
-donkerkleurige handschoenen;
-donkerkleurige sportschoenen.

De recherche wil graag weten wie deze mannen zijn. Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op het tipformulier in.