Kennemerland
slogan
Registreer
zaterdag, 02 december 2017 06:28

Man gered bij nachtelijke woningbrand in Haarlem Groot nieuws

Geschreven door
Man gered bij nachtelijke woningbrand in Haarlem Laurens Bosch
02-12-2017 Haarlem - Een man is vrijdagnacht gewond geraakt bij een keukenbrand aan de Wagenweg. Rond 04:30 uur hoorde een voorbijganger een brandalarm piepen en begon op de deur van het pand te bonken. Bewoners werden wakker en de hulpdiensten zijn ingeschakeld. Bij aankomst was van buitenaf geen brand waarneembaar, maar toen de politie als eerste het pand binnen ging, bleek het al in het trapgat vol met rook te staan.
 
Agenten hoorde een man hoesten in een vertrek, maar konden niet naar binnen vanwege de hevige rookontwikkeling. Kort daarna arriveerde de brandweer, die de man naar buiten heeft kunnen dragen. De man is naar het ziekenhuis gebracht omdat hij lange tijd in de rook heeft doorgebracht. Alle andere woningen binnen het pand zijn tijdelijk ontruimd geweest. Deze bewoners konden later de nacht hun woning weer in. 
 
De brand bleek te zijn ontstaan door een vergeten pannetje op het vuur. Het brandalarm, de omstander en de hulpdiensten hebben waarschijnlijk het leven van de man gered.