Kennemerland
slogan
Registreer
zondag, 16 april 2017 03:36

Bewoner naar ziekenhuis en woning flink beschadigd door brand Groot nieuws

Geschreven door
Bewoner naar ziekenhuis en woning flink beschadigd door brand Laurens Bosch
16-04-2017 Bennebroek - Een woning aan de Tulpenlaan in Bennebroek is zaterdagnacht flink beschadigd geraakt door brand. Om kwart voor twaalf werd de brand onder het afdakje naast het huis ontdekt. Er stond onder andere een matras onder de houten afdekking. In het huis bevond zich een gezin met twee kinderen op het moment van de brand. 
 
Een auto stond nog op de oprit, maar is door de bewoner snel verderop in de straat geparkeerd; hij kon niet voorkomen dat het voertuig schade opliep. De man des huizes is ter controle naar het ziekenhuis overgebracht omdat hij rook had ingeademd. Na deze controle mocht hij weer gaan om de schade op te nemen. Verder raakte niemand van het gezin gewond.
 
De politie heeft een plaats delict gecreëerd en zal zondag technisch onderzoek doen omdat er waarschijnlijk sprake is van brandstichting. Er hangen bewakingscamera's rond het huis, dus er zal worden bekeken of deze bruikbare opnames hebben gemaakt. Mocht er sprake zijn van brandstichting zal de politie ook een buurtonderzoek houden.
 
Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de schade op te nemen en voor afdichting te zorgen.