Kennemerland
slogan
Registreer
zaterdag, 25 november 2017 01:15

Agenten met getrokken wapens houden verwarde man aan Groot nieuws

Geschreven door
Agenten met getrokken wapens houden verwarde man aan Laurens Bosch
25-11-2017 IJmuiden - Een verwarde man is vrijdagavond gearresteerd in en flat aan de Betelgeuzestraat. Rond half twaalf werden de hulpdiensten gealarmeerd. Politie nam positie in om adequaat in te kunnen grijpen. De omgeving werd ruim afgezeten en agenten stuurden iedereen die in de buurt kwam weg. Een ambulance en de brandweerploeg stonden klaar op de achtergrond terwijl een gespecialiseerd arrestatieteam met hoge spoed onderweg was. 
 
Het arrestatieteam was zich nog aan het omkleden en voorbereiden toen de man zich op de galerij van de flat liet zien. Agenten trokken hun wapen en riepen hem aan om mee te werken. Hij is door 'gewone' agenten naar zich toe gepraat, waarna hij op de galerij kon worden aangehouden. Twee leden van het arrestatieteam hebben de woning verder doorzocht en veiliggesteld. 
 
Politiewoordvoerster José van Dijk kon enkel vertellen dat het om een situatie ging waarbij een verwarde man hulp van de politie nodig had. De man is afgevoerd waarna de opzetting kon worden opgeheven. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.