Amsterdam-Amstelland
slogan
Registreer
maandag, 19 februari 2018 10:51

Schietpartij na woningoverval in Amsterdam Groot nieuws

Geschreven door
Schietpartij na woningoverval in Amsterdam Sam de Joode
19-02-2018 Amsterdam - De politie heeft maandagochtend rond 9.30 uur een man aangehouden na een schietincident op het IJplein. Even daarvoor had er een woningoverval plaatsgevonden.
 
Er zijn meerdere schoten gelost, maar er zijn geen gewonden gevallen. Na de woningoverval vluchtten twee verdachten de woning uit. De bewoner ging de twee achterna. Bij die achtervolging is geschoten. Wie er op wie schoot, wordt onderzocht. 
 
Eén van de vermoedelijke daders ging er vandoor in een bestelbus. De bestuurder van een bestelbus die aan de beschrijving voldeed werd op de A10 bij de Coentunnel aangehouden. De verdachte is uit zichzelf gestopt. Hij werd met getrokken pistool uit zijn auto 'gepraat'. Onderzoek moet nu uitwijzen of hij daadwerkelijk was betrokken bij de overval.
 
De politiehelikopter heeft enige tijd boven het gebied gehangen om foto's te maken van de plek. Ook zijn er speurhonden ingezet. De politie is op zoek naar getuigen van de overval. Eén van hen was een licht getinte man van ongeveer 24 jaar, 1.70 meter lang en droeg een donkerblauwe muts, donkere jas en een spijkerbroek. De andere verdachte is eveneens een lichtgetinte man van ongeveer 24. Hij was 1.68 meter lang en droeg een kort donker bomberjack en een petje.