Gooi en Vechtstreek
slogan
Registreer
dinsdag, 02 januari 2018 06:14

Steakhouse volledig uitgebrand in Hilversum Groot nieuws

Geschreven door
02-01-2018 Hilversum - In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks half vier is er brand gesticht bij Steakhouse De Pyramide in Hilversum. De hulpdiensten zetten met man en macht in omdat er mensen boven de zaak wonen.
 
"Glasgerinkel werd ik wakker van. Een steekvlam en toen schreeuwde ik uit mijn raam," zegt de overbuurman aangeslagen. De brandweer werd gelijk gealarmeerd om de brand te blussen maar kon niet voorkomen dat de hele zaak uitbrandde. De twee gezinnen die boven het pand wonen moesten worden geëvacueerd. "Ze hebben rook ingeademd, dus ze gaan naar het ziekenhuis," zegt de politie-officier. De woningen erboven hebben rookschade.
 
Onderzoek
Een nacht eerder was er ook al brand. Toen werden de buurtbewoners opgeschrikt om half vijf. De eigenaar kon die dag gewoon open na flink wat schoonmaakwerkzaamheden. Er werd toen uitgegaan van een 'oud en nieuw-incident'.

"We gaan het pand bewaken en morgen onderzoek doen wat er precies is gebeurd," zegt de officier van de politie. In de ochtend zal de Foresische Opsporing onderzoek gaan doen. Een jerrycan is in beslag genomen.