Gezocht
slogan
Registreer
woensdag, 27 december 2017 11:57

Dodelijke steekpartij Haarlem

Geschreven door
Laatste update:
Datum delict:
Plaats delict:
Haarlem

Na een woordenwisseling met drie jongens verliet Daniël Manion (28) snackbar De Tempelier in Haarlem. Hij was daar die avond op 27 maart 1994 samen met zijn buurman.

Al snel werd hij achtervolgd door drie jongens. Op de hoek Tempelierstraat/Wijde Geldelozepad, vlakbij het huis van het slachtoffer, kwam het tot een vechtpartij waarbij Daniël Manion twee keer werd gestoken. Toen de vrouw van het slachtoffer tussenbeide kwam, vluchtten de daders op een witte opoefiets en een snorfiets. Een maand en drie operaties later overleed Daniël aan de gevolgen van de steekpartij.

Het ging om twee getinte jongens en een blanke jongen. Van de getinte jongens was één aanmerkelijk langer dan de ander. De blanke jongen had opvallend lichtblond, bijna wit haar. Alle drie waren tussen de 16-18 jaar. De kleinste getinte jongen had opvallend kleine toegeknepen ogen en heel kort zwart haar. Hij droeg een baseball pet. Vermoedelijk waren ze kort voor de steekpartij in discotheek Plaza aan het Houtplein/ Tempeliersstraat. Mogelijk waren ze omstreeks 01.15 uur ook betrokken bij een vechtpartij op het Houtplein. Als u weet wie de drie jongens waren, meld dit dan via een van de tipmogelijkheden. De nabestaanden van het slachtoffer zullen u er dankbaar voor zijn.