Gezocht
slogan
Registreer
woensdag, 20 december 2017 12:00

Pinpasdiefstal

Geschreven door
Laatste update:
Zaaknummer:
2017202117
Datum delict:
Plaats delict:
Amsterdam

De politie is op zoek naar een man die meerdere malen heeft gepind met een gestolen bankpas.


Omschrijving

Het slachtoffer is op dinsdagochtend 19 september thuis in zijn flatwoning aan Weerdestein als de bel gaat. Via de intercom hoort hij dat er iemand van een postbedrijf voor de deur staat met een pakketje. De bewoner verwacht een nieuwe bankpas van zijn bank, dus hij vertrouwt het en opent de centrale deur. De postbezorger heeft een pakketje bij zich en vraagt de bewoner om een kleine vergoeding te betalen met zijn oude bankpas. Dit doet bewoner. De postbezorger doet vervolgens alsof er iets mis gaat met de betaling en hij geeft aan dat hij de volgende dag met het pakketje terug zal komen.

Als de bewoner een dag later niet kan afrekenen met zijn bankpas in een winkel, blijkt dat er bijna 2000 euro van zijn rekening is verdwenen. Op meerdere plekken in Amsterdam is geld opgenomen met de bankpas. Hier zijn beelden van.

Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie? Vul uw informatie dan in via het onderstaande tipformulier. U kunt ook bellen met de Opsporingstiplijn via: 0800-6070. Anoniem bellen kan naar: 0800-7000. Via het formulier op kunt u ook anoniem uw tip achterlaten.