Gezocht
slogan
Registreer
zondag, 14 mei 2017 12:00

Opvallende dader pleegt brutale inbraak

Geschreven door
Laatste update:
Zaaknummer:
2017034536
Datum delict:
Plaats delict:
Amsterdam

Op woensdagmiddag 15 februari worden de bewoners van een woning aan de Tichelstraat in de Amsterdamse Jordaan opgeschrikt door een inbraak.


Omschrijving

Die middag ziet een buurvrouw dat een opvallende man vreemd gedrag vertoont bij de voordeur van het gezin. Ze belt met haar buurvrouw om dit te vertellen. De bewoonster belt vervolgens direct met een buurman om te vragen of hij een kijkje wil nemen. Wanneer de man dat doet ziet hij geen bijzonderheden aan de voordeur en lijkt alles in orde.

De dochter des huizes komt tussentijds ook nog even thuis, maar ziet niets opvallends in huis. Wel heeft zij het gevoel dat er iemand boven is, maar besteedt daar verder geen aandacht aan.

Wanneer de bewoonster dan rond 17.30 uur die middag thuis komt ziet zij op de benedenverdieping niets bijzonders. Boven blijkt echter het licht aan te zijn en ziet zij dat diverse kasten en lades zijn opengetrokken. Meerdere persoonlijke goederen zijn weggenomen.

Hoe de dader is binnen gekomen blijft vooralsnog onduidelijk.

Er is beeld van de man die pint met een uit de woning gestolen bankpas. Of dit ook de inbreker is is nog niet duidelijk.

Signalement inbreker:

  • Pakistaans/Hindoestaans uiterlijk (volgens getuigen)
  • Zwart halflang haar tot op de schouders
  • Littekens in het gezicht
  • Ongeveer 1.70m. lang
  • Witte rugzak met blauwe tekst

Herkent u de man op de beelden of hebt u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op het tipformulier in.