Gezocht
slogan
Registreer
maandag, 04 december 2017 12:00

Dodelijk steekincident Admiraal Helfrichstraat

Geschreven door
Laatste update:
Zaaknummer:
2017217458
Datum delict:
Plaats delict:
Amsterdam

De politie doet uitgebreid onderzoek naar een steekincident waarbij de 40-jarige Alaatin Kilic om het leven is gekomen.


Omschrijving

Op zaterdagavond 11 november wordt een motoragent rond 23.40 uur aangesproken door een man aan de Admiraal Helfrichstraat. De man blijkt een steekwond te hebben. Ondanks dat hij in staat is de motoragent aan te spreken, gaat zijn toestand snel achteruit. Hij wordt gereanimeerd door de gealarmeerde hulpdiensten. Tevergeefs, want later die nacht overlijdt hij op 40-jarige leeftijd in het ziekenhuis.

Een man die hard wegrende op het moment dat de motoragent in gesprek was met het slachtoffer, is in de omgeving aangehouden. Het gaat om een 26-jarige Amsterdammer. Naar zijn betrokkenheid wordt onderzoek gedaan. Op het moment van het steekincident waren in de omgeving van de Admiraal Helfrichstraat tientallen mensen op de been in verband met de kwalificatie van het Marokkaanse elftal voor het WK-voetbal.

Uit het onderzoek is gebleken dat het slachtoffer enkele minuten voor de steekpartij betrokken was bij een ruzie of een handgemeen. Deze ruzie/handgemeen heeft zich vermoedelijk tussen 23.15 - 23.30 uur afgespeeld nabij of op de Admiraal Helfrichstraat. Het slachtoffer reed op een damesfiets en zou een confrontatie hebben gehad met meerdere mannen.


Vragen

De recherche spreekt graag met mensen die hebben opgemerkt dat er rond 23.40 uur, of even daarvoor, mensen aan de Admiraal Helfrichstraat hebben gestaan of mogelijk ruzie met elkaar hebben gehad. Maar ook getuigen die daar hebben gereden in een auto, of op een scooter of fiets.

Ook personen die opnamen hebben gemaakt van deze omgeving vraagt het team zich te melden en hun opnamen beschikbaar te stellen aan de politie.

Informatie kan worden doorgegeven via het onderstaande tipformulier. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de Opsporingstiplijn op: 0800-6070. Anoniem bellen kan naar: 0800-7000. Op kan informatie ook anoniem worden doorgegeven.